Vaak krijg ik de vraag ‘eet je dan nog wel brood?’, zodra ik vertel dat ik veganistisch eet. De verbazing is dan ook groot als ik volmondig JA zeg. Herkenbaar?

Ik snap de vraag wél, want aan sommige broodsoorten wordt bijvoorbeeld melkeiwit, dierlijke boter en dierlijke broodverbeteraars toegevoegd. Mocht jij benieuwd zijn of jouw boterham vrij van deze ingrediënten is, klik dan hier.

 

| WE LOVE OUR DAILY BREAD |

 

Brood is dus nog steeds een optie! Maar wat neem je dan als beleg, want soms is de inspiratie ver te zoeken. Je gaat gewoonweg niet elke dag uitgebreide salades, spreads en soepen maken voor jezelf. Dus dan biedt een boterhammetje uitkomst. Maar veel verder dan pindakaas, notenboter, appelstroop en jam kom je vaak niet. Dat is vaak wel het vaste beleg. Maar wat nu als je meer variatie wil, zodat de lunch niet gaat vervelen, soms gewoon even wat makkelijker alsook voedzaam is. Deze blog biedt uitkomst 🎉.

Ik wil je namelijk graag een handje helpen door deze heerlijke lunch ideeën met je te delen. En volgende keer zal ook jij volmondig JA zeggen als er aan je wordt gevraagd of je nog wel brood eet.

 

# 1

Een voedzame lunch met hummus, gebakken rode ui, kikkererwten, paprikapoeder, gemalen peper en dille.

brood inspiratie - hummus en rode ui

# 2

Een warme lunch met hummus (variant zongedroogde tomaatjes), geroosterde kikkererwten, linzenburger, gegrilde paprika en verse kruiden zoals dille, peterselie of basilicum.

 

brood inspiratie - linzenburger met geroosterde kikkererwten

 

# 3

Geroosterd brood met banaan, warme kersen, geraspte kokos en granola.

brood inspiratie - banaan, kersen en granola

# 4

Tosti met geroosterde groente spread, paprika, champignons en basilicum. Klik op de foto voor het recept van de spread.

brood inspiratie - tosti met spread van geroosterde groente

# 5

Boterham met hummus, gegrilde tempeh, paprika en edelgistvlokken. Smeer de tempeh in met wat olie en grill het vervolgens in een pan met wat peper, kerriepoeder en kurkuma.

 brood inspiratie - tempeh, hummus, paprika en edelgist

 

Uiteraard kun je je eigen draai aan deze broodnodige inspiratie geven door te variëren met de groente, spreads en het soort brood. Dát maakt het nou juist zo leuk !

Enjoy 🖤

 

Tip: Kijk eens hier voor nog méér beleg inspiratie ! Hmmmm……😍

Summary
recipe image
Recipe Name
5x brood als lunch | broodnodige inspiratie
Published On
Total Time