Op 06 april jl. was de opening van de Haagse huiskamer Anne & Max, locatie Den Haag de Fred. Het is de tweede vestiging in deze stad, mijn hometown. Hoe leuk dat ik het plekje van Helena (van IndoRotterdammert) mocht overnemen, aangezien zij er zelf die dag niet bij kon zijn. Lees hieronder mijn impressie van deze ochtend en locatie.

| De Fred |

Direct bij binnenkomst valt de hoogte van de huiskamer mij op. Het geeft een hoop licht en door de rustige indeling, kleurgebruik en opzet voelt het direct goed. Ik word door Sander van Bentem ontvangen, de franchisenemer van deze nieuwe locatie alsook de eerste franchisenemer van Anne&Max en eigenaar van de huiskamer in Leiden. We lopen door naar de achterzijde van de huiskamer, waar het plafond nóg hoger is en het volhangt met planten, mooie accessoires en prachtige zitjes.eerste etage Anne & Max de Fred

De opening wordt op de 1e etage gehouden. Vele bloggers hebben zich daar al verzameld en staan alle indrukken met elkaar te bespreken. Ieder geniet van de mooi gedekte tafel, de ontspannen vibe die er hangt en het sfeervolle zitje vlak voor het raam dat uitkijkt op de zijstraat van de Fred. Dat maakt het helemaal af.

Koffiehoek Anne & Max de Fred

De Fred is trouwens een bekend begrip in Den Haag. Het staat voor de Frederik Hendriklaan. Een fijne, levendige winkelstraat dat aanvoelt als een klein dorpje midden in de grote stad. Anne & Max heeft wat dat betreft dus een toplocatie uitgezocht om zo een plek van ontspanning aan te bieden, waar je je direct thuis voelt. Leuk feitje, deze locatie is van oorsprong een apotheek geweest.

 

| Anne & Max – Een huiskamer midden in de stad |

Ik raak in gesprek met Max, jawel ,die van Anne. Een heel vriendelijke man met een duidelijke visie: genieten van verse, authentieke, huisgemaakte, biologische en fairtrade producten voor iedereen op plek waar je je thuis voelt, midden in de stad. Jouw tweede huiskamer dus. De brunch wordt geserveerd, want uiteraard mogen we proeven van al het heerlijks dat hier dagelijks verkrijgbaar is. Een prachtige koffiemachine staat in de ruimte en Sander voorziet je graag van een heerlijk, vers gemaakte kop cappuccino, Americano of espresso. Na een lekkere bak zwarte koffie ben ik erg benieuwd naar de cappuccino van amandelmelk (want: vegan en nooit eerder schuim van amandelmelk kunnen maken).cappuccino met amandelmelk

Een volle romige smaak die perfect past bij de koffie. Heerlijk. Ook behoren sojamelk, kokosmelk en havermelk tot de plantaardige mogelijkheden. Yumm 😍

 

| Een plank vol lekkers |

Oké, dan de hapjes die we voorgeschoteld kregen voor de brunch. In mijn gesprek met Max heb ik uiteraard gevraagd wat zijn visie is op vegan food en of hij in dit concept ook inspeelt op deze voedingsstijl. Jazeker, en graag ook, geeft hij aan. Hij is verbaasd over wat er mogelijk is met plantaardige voeding en zijn eigen bakker (jaloers, dat wil ik ook wel hebben😇) is as we speak druk aan het experimenteren met verschillende recepten en gerechten. Er is tijdens deze opening zelfs een hele plank met hapjes die stuk voor stuk vegan zijn (zie foto hieronder). Jeej🌿😍🤤!

 

vegan opties Anne & Max

Met de klok mee, van buiten naar binnen, zie je hier:

  • Dadelbars met matcha, kokos, cacao en biet;
  • Bananabread;
  • Kokos- en sojayoghurt met granola en vers fruit alsook een acai bowl;
  • Salade en diverse dips, o.a. pompoen- en avocado dip;
  • Vers brood;
  • Raw choco pie;
  • en last but not least een Blauwe bessen kokostaart.

Helaas schijnt de Raw choco pie niet zo goed te lopen, omdat mensen toch graag liever een uitgesproken zoete smaak willen en verwachten i.p.v. een volle cacaosmaak, vertelt Max mij. Zelf ben ik juist volop fan. Ik hou van intense échte smaken, i.p.v. dat alles gemaskeerd wordt door suiker. Maar ieder z’n smaak. Mocht jij graag de Raw choco pie nog willen proeven heb je hiervoor nog één week de tijd, daarna wordt deze van de kaart gehaald. En mocht je misgrijpen, neem dan vooral de Blauwe bessen kokostaart. Deze is fantastisch romig, vol van smaak en doet denken aan een cheescake.

 

| Ook geslaagd voor niet-vegans |

 

En als je nu denkt, alleen maar vegan opties, het mag van mij ook wat minder plantaardig. Ook dan heeft deze huiskamer veel te bieden. Anne & Max wil namelijk graag inspelen op de behoefte van iedereen (flinke uitdaging lijkt me, maar ze zijn daar nu al aardig goed in geslaagd). Er staan namelijk ook vele andere hapjes op tafel waarvan genoten kan worden. Ik heb hier zelf niets van op, maar uit de lovende reacties van de lieve mede-bloggers kan ik opmaken dat ook dit erg geslaagd is. Een kleine impressie van de andere hapjes zie je hieronder.

niet-plantaardige opties Anne & Max

 

Mocht jij nieuwsgierig zijn geworden naar deze nieuwe locatie, kom dan snel naar Anne & Max. Ik beloof je dat je geen spijt zult krijgen.

 

 

Adres: Frederik Hendriklaan 166, 2582 BK Den Haag.

Openingstijden: maandag-zondag geopend van 08.00 – 18.00 uur. Op zondag vanaf 09.00 uur.

 

Enjoy 🖤

 

Hotspot inspiratie: Mocht je het leuk vinden om nog meer hotspots te ontdekken, lees dan eens mijn onlangs gepubliceerde blog over een nieuwe hotspot in Gouda.

Summary
Haagse huiskamer Anne & Max | Opening Den Haag locatie de Fred
Article Name
Haagse huiskamer Anne & Max | Opening Den Haag locatie de Fred