Een bagel, hoe Amerikaans is dat! En dat als ontbijt. Het is weer eens iets anders. Meestal zie je mij alleen met een havermoutje, pannenkoek of lekkere smoothiebowl. Maar dit ontbijt wil je gewoon een keer proberen. En het liefst zo snel mogelijk.

Hoe ik hier zo op kom, zal ik je vertellen. Laatst was ik namelijk in een hele leuke winkel in Den haag waar ze allerlei typisch Engelse en Amerikaanse producten verkopen. En dus ook deze bagels. En extra leuk feitje: ze zijn hartstikke vegan. Je hebt ze naturel, maar dus ook met kaneel en rozijnen. Nou, dat liet ik me geen twee keer zeggen.

Het lekkerste vind ik ze als ik ze even in een koekenpan opwarm (je kunt ze natuurlijk ook even in de oven oppiepen). Hmmm…krokant korstje en zacht van binnen. Het beleg dat ik heb gekozen kan natuurlijk ook perfect op een heerlijke cracker of boterham. De variaties zijn eindeloos.

De combi van beleg is echt geniaal, al zeg ik het zelf 😇. Tahin is sesampasta en samen met de appelstroop en gedroogde banaan is dat een ware smaak- en structuursensatie. Ideaal om je dag mee te beginnen leek mij! Sinds ik erachter ben gekomen dat pinda’s en ik geen grote vrienden meer zijn,  en dus ook pindakaas ( jeuk en roodheid😭), ben ik op zoek gegaan naar vervangers. Notenpasta en tahin zijn sindsdien mijn grote favorieten. En het leuke van tahin is dat je het ook heerlijk kunt verwerken in hummus en andere hartige gerechten. Veelzijdig productje!

 

| CIRCLES OF JOY |

 

bagel

 

 

 

Ingrediënten
  • Bagel | 1 stuks
  • Appelstroop | 2 el
  • Noten en zaden mix | 1 el
  • Gedroogde plakjes banaan | 6-10 stuks (of gebruik 1 kleine, verse banaan)
  • Tahin (sesampasta) | 1 el

 

DIY | kaneel rozijnen bagel

Verwarm de bagel even in een koekenpan of in de oven voor 5 minuutjes. Snij de bagel open en besmeer met appelstroop. Strooi de nootjes en zaden mix eroverheen. Top het vervolgens af met de banaantjes en tahin.

Enjoy 🖤

 

Inspiratie: Zin gekregen in meer ideeën voor het beleggen van je broodje, lees dan vooral deze blog even.

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Kaneel rozijnen bagel | met tahin, gedroogde banaan en appelstroop
Published On
Total Time