By Kaar

By Kaar

Hi! Ik ben Karen, oftewel Kaar. Wat leuk dat je mijn website bezoekt. Een plek vol inspiratie om zelf healthy & tasty vegan food te bereiden in een handomdraai, met do-it-yourself recepten.

Healthy can be tasty 🌿

Deze website is tot stand gekomen door mijn passie voor plantaardige voeding & gezondheid. Mijn visie: door je eten zelf te bereiden en het liefst zo puur mogelijk, weet je precies wát je eet en waar jij je lekker bij voelt. En met puur bedoel ik zo min mogelijk bewerkt voedsel, zonder gebruik van pakjes, zakjes en dierlijke producten. Laat je inspireren en enthousiasmeren over gezonde en bovenál lekkere voeding. De basis van alle recepten is plantaardig en uiteraard uit te breiden en aan te passen naar wens.

 

| Er was eens….een carnivoor |

 

Geregeld krijg ik vragen over hoe het komt dat ik me nu zoveel lekkerder in mijn vel voel vergeleken met nog geen jaar geleden en hoe ik toch al dat lekkers maak dat te vinden is op mijn Instagram. Dit enthousiasme en deze interesse prikkelde mij om deze website te starten. Vóór die periode ging er namelijk geen dag voorbij zonder kwark, eieren, kipfilet, kaas, vis en op z’n tijd een stukje rundvlees. Jawel, 180 graden verschil vergeleken met nu! En ik was ervan overtuigd dat ik goed bezig was.

Lekkere recepten ontwikkelen met een gezonde twist, zoals verstoppen van groenten alsook weglaten en vervangen van geraffineerde suikers. Dat was leuk, pure voeding lekker maken. Hoe kon het dan tóch zo zijn dat je je niet altijd goed in je vel voelde? Dat opende de zoektocht naar een heel nieuwe, voor mij toen nog, onbekende wereld.

De invloed van voeding op de gezondheid is namelijk eindeloos en iedereen gaat daar op een andere manier mee om. Voeding als medicijn is bij mij altijd het uitgangspunt geweest:

 

“Let food be thy medicine and medicine be thy food” – Hippocrates

 

Maar naast dat gezondheid te linken is aan de juiste voeding, hangt ook je leefstijl hiermee samen. Doen waar je blij van wordt speelt een grote rol. Zo heb ik na het afronden van mijn studie Voeding & Diëtetiek gewerkt als diëtist en alsnog onverwachts een andere, nieuwe passie ontdekt in de luchtvaart waardoor ik nu alweer 6 jaar werk op 12 km hoogte. En met heel veel plezier! Echter, de passie en interesse in voeding is altijd gebleven. Maar dan nu met name in de keuken en op gebied van lekker in je vel zitten.

| Een nieuwe wereld |

By Kaar stewardess.

Ik ontdekte dat dierlijke producten, doordat deze o.a. hormonen bevatten, je uit balans kunnen brengen. Niet iets om heel gelukkig van te worden (om nog maar te zwijgen over het effect dat dit kan hebben op je huid). Het weglaten en vervangen van deze producten bracht een gevoel mee wat ik nooit had kunnen voorzien. Er ging een wereld voor mij open. De plantaardige wereld! En dat daarmee het dierenwelzijn én de wereld ook een handje geholpen is, is voor mij extra motivatie !

🌏🌱 Plantaardig | eet waar je je goed bij voelt 🌱🌏

Plantaardig dus, en niets dierlijks meer. En wat blijkt, je kan prima zonder!

Het sociale aspeProfiel foto By Kaarct ervan is wél iets waar je je bewust van moet zijn, dat kan een overgang zijn. Dat heeft tijd nodig, maar gelukkig wordt plantaardig aka vegan food steeds bekender en meer geaccepteerd. Tip van Kaar: pak het stapsgewijs aan en doe wat goed voelt. Wees enthousiast, experimenteer in de keuken met vrienden/ familie en doe ook vooral inspiratie op buiten de deur bij locale hotspots.

Op By Kaar neem ik jou graag mee in mijn plantaardige keuken, vertel ik je in’s & out’s over leuke nieuwe producten en inspireer ik je hopelijk om gezond, gevarieerd en vooral lékker te eten. Want jij wil je toch zeker ook lekker in je vel voelen?

Enjoy 🖤

 

Tip: Ben jij nieuwsgierig geworden en wil je weten hoe je stap voor stap over kunt stappen op een plantaardig voedingspatroon? Ik schreef er een blog over: Plantaardige lifestyle doorvoeren. Lees je mee?