By Kaar

by kaarHi! Ik ben Karen, oftewel Kaar. Wat leuk dat je mijn website bezoekt! Een plek vol inspiratie om zelf healthy & tasty vegan food te bereiden in een handomdraai, met do-it-yourself recepten.

💚 HEALTHY CAN BE TASTY 💚

Deze website is tot stand gekomen door mijn passie voor voeding & gezondheid. Mijn visie: Door je eten zelf te bereiden en het liefst zo puur mogelijk, weet je precies wát je eet en waar jij je lekker bij voelt. En met puur bedoel ik zo min mogelijk bewerkt voedsel, zonder gebruik van pakjes, zakjes en dierlijke producten.

Laat je inspireren en enthousiasmeren over gezonde en bovenál lekkere voeding. De basis van alle recepten is plantaardig en uiteraard uit te breiden en aan te passen naar wens.

 

| ABOUT ME |

 

Geregeld krijg ik vragen over hoe het komt dat ik me nu zoveel lekkerder in mijn vel voel vergeleken met een tijdje geleden en hoe ik toch al dat lekkers maak dat te vinden is op Instagram. Dit enthousiasme en deze interesse prikkelde mij om deze website te starten.

Laat ik je vertellen wie ik ben en hoe het er voorheen bij mij aan toe ging:

De dag opstarten met kwark, een pannenkoek gemaakt van melk en eieren, een lunch met gerookte kip en ‘s avonds lekker spareribs eten met vrienden. Een gemiddelde dag uit mijn ‘vorige’, redelijk recente leven. Een leven dat voor mij bestond uit voeding grotendeels afkomstig van groenten, fruit Ă©n dierlijke producten.

 

| Yup ! Once upon a time there was…no vegan girl |

 

 

Zelf recepten ontwikkelen heb ik altijd leuk gevonden. ZĂ©ker als ik daar een gezonde twist aan kon geven, bijvoorbeeld door het toevoegen aka ‘verstoppen’ van groenten. Gebruik van geraffineerde suikers gebruikte ik al amper. Ik ben altijd al groot fan ben geweest van pure gezonde voeding, oftewel eten waarvan je de oorsprong weet.

De invloed van voeding op de gezondheid is eindeloos en iedereen gaat daar op een andere manier mee om. Voeding als medicijn is daarbij altijd mijn uitgangspunt geweest:

 

“Let food be thy medicine and medicine be thy food” – Hippocrates

 

Maar gezondheid komt niet alleen vanuit voeding, maar ook voort uit je levenswijze en doen waar je blij van wordt. Ik heb de opleiding Voeding & DiĂ«tetiek gedaan, heb als diĂ«tist gewerkt en werk nu alweer 6 jaar ook als stewardess. Ik heb teveel passies denk ik 😇

 

By Kaar stewardess

 

Mijn interesse in voeding is een rode draad in mijn leven, met name in de keuken en op gebied van lekker in je vel zitten.

 

| A HAPPY HEALTHY LIFE |

 

Concreet houdt dit in: grip krijgen op energie- en stemmingswisselingen, alsook de interactie van voeding op je huid. Ik verdiep me graag in voeding waarvan je uit balans kan raken, oftewel voeding die invloed heeft op je bloedsuikerspiegel en op je hormonen. Na een zoektocht bleek dat dierlijke producten dit aardig in de war kunnen schoppen. Producten waarvan je tegenwoordig niet precies meer weet wat het allemaal bevat. Weglaten en vervangen was de volgende stap. Dat daarmee het dierenwelzijn Ă©n de wereld ook een handje geholpen is, is voor mij extra motivatie !

Deze hele zoektocht heeft uiteindelijk geleid tot een lifestyle dat voelt als thuiskomen :

 

🌏🌱 VEGANISME 🌱🌏

 

In grote lijnen houdt dit in: pure, plantaardige voeding zonder gebruik van dierlijke producten.

Maar het geheel weglaten van dierlijke producten vond ik in het begin best tricky. “Eet ik dan nog wel voldoende eiwitten en riskeer ik geen vitamine tekort”. Door mijn achtergrond in de diĂ«tetiek kon ik dit nauwlettend in kaart brengen en opvangen.

Het sociale aspect is iets waar je je bewust van moet zijn, dat kan een overgang zijn. Dat heeft tijd nodig, maar gelukkig wordt vegan food steeds bekender en meer geaccepteerd. Mijn tip is dan ook: pak het stapsgewijs aan en doe wat goed voelt. Voor mij is dat zo natuurlijk mogelijk eten, het (met vrienden en familie) experimenteren met nieuwe gerechtjes en doorgaan met het genieten buiten de deur bij locale hotspots.

 

Profiel foto By Kaar

Graag inspireer ik jou hoe je op een makkelijke manier elke dag gezond, gevarieerd en vooral lékker kunt eten. Healthy & tasty vegan food gemaakt in een handomdraai met enkel plantaardige ingrediënten. Want wat is er nou fijner dan te weten wát je precies binnenkrijgt en wat het met je doet. Het uitgangspunt is namelijk:

| EET WAAR JE JE GOED BIJ VOELT |

Veel inspiratie plezier ! Enjoy 🖤