Op 01 maart heb ik deelgenomen aan het foodbloggersevent in de Markthal, te Rotterdam. Wat een onwijs fijne bijkomstigheid als je foodblogger bent! Ik was uitgenodigd door Danique van Elite-life en Carolina Wimmers van Marketing voor Foodies. Ze vertelden mij dat deze lunch werd verzorgd door de Maleisische chef-kok Norman Musa, die daar nog tot aan zondag 04 maart zijn pop-up restaurant heeft (hint hint!). Die uitnodiging pakte ik dan ook maar wát graag met beide handen aan! 🤗

Nu hoor ik  je denken, lekker gezellig, in een supermarkt. Maar dit is niet zomaar een supermarkt. We hebben het hier over Wah Nom Hong. Hier hebben ze alles voor de Aziatische keuken. Wat een walhalla. Op de bovenste verdieping zit een restaurant en daar vond het foodbloggersevent plaats. Ik ben al een keer eerder op deze plek geweest, en wel toen de markthal nét geopend was. En laat dat nou alweer ruim 3 jaar geleden zijn, dus dit was de perfecte kans om er weer eens heen te gaan.

 

 

Dit foodbloggersevent was éxtra leuk omdat ik chef-kok Norman Musa alsook mede-foodies in het echt kon ontmoeten. Stel je het volgende daarbij voor: een lunch samen met allemaal kookgekken, die dol zijn op (hoe verzin je het) koken, praten over eten, er foto’s van maken en bovenál veel en lekker eten! Ik vind het daarbij juist ook erg leuk om te weten wat de anderen náást het bloggen nog meer doen. Zo houden anderen er, net als ik, volledige banen op na. Veelzijdige types en bezige bijtjes hoor. Erg leuk om met zoveel gepassioneerde mensen te spreken met allemaal dezelfde liefde: koken en eten 😍!

 

| PEOPLE WHO LOVE TO EAT, ARE ALWAYS THE BEST PEOPLE |
– Julia Child

 

Ik was als één van de eerste aanwezig en zag mijn kans schoon om alvast richting de keuken te gaan (een open keuken, hoe leuk!). Ik zag Norman namelijk al druk in de pannen roeren en voorbereidend werk doen. Naast dat hij onze lunch namelijk zou verzorgen, ging de lunch voor de ‘gewone’ gasten óók gewoon door. Het was daardoor een komen en gaan van gasten en dus drukte in de keuken. Maar Norman liet daar niets van blijken, uitgebreid nam hij de tijd voor mijn vragen en interesses. Gepassioneerd heeft hij vertelt over dat hij ook graag vegan gerechten bereidt, zoals kokoscurry, tempeh en salades vol met diverse groentes op verschillende manieren bereid. Inspiratie genoeg.

 

Na een aantal lekkere theetjes te hebben geproefd (Lapsang was mijn meest favoriete!), kwam het eerste gerecht op tafel. Een kleurrijke, heerlijk geurende soep vol met groenten mét daarbij vers desembrood van het Vlaamsch Broodhuys. Hierbij werd een dressing van sesamolie geserveerd. Wat een lekkere combinatie van smaken.

soep door Norman Musa

 

We kregen uitleg over verschillende kruiden en specerijen die in de Maleisische keuken worden gebruikt wat erg leuk was, want hierdoor heb ik weer inspiratie op kunnen doen voor nieuwe gerechten. Ik voelde me een echte beginneling. Er valt nog zoveel te leren over koken en het combineren van smaken. Dit is pas het begin en dat vind ik zó leuk!

 

kruiden en specerijen

Met de klok mee vanaf boven: venkelzaad, steranijs, kaneelstokjes, tamarine, nogmaals steranijs en kardemom.

 

Na de heerlijke soep (confession: die was snel op😇) werden we meegenomen voor een rondleiding door de supermarkt. En dat is heel anders dan de supermarkt die wij in de regel gewend zijn, namelijk een Aziatische supermarkt. Geweldig. Het staat vol met producten die je normaal alleen in de toko vindt of voorbij ziet komen in de meest lekkere recepten.

 

| COMFORTFOOD IN A BOWL |

Roti canai met dahl

 

Daarna werden we naar boven geroepen om van de kans gebruik te maken om samen (!) met Norman het volgende gerecht te maken: Roti canai met dahl. Wat gaaf. Na een kleine masterclass van hem over hoe de roti te maken en plat te krijgen (jaja, hier komt een speciale techniek bij kijken), mochten we zelf aan de slag. Wat leuk was dat. En eerlijk gezegd viel het nog niet eens tegen. Ik heb zelf de kleine versie gemaakt van de roti…oké, ik zal het maar eerlijk toegeven, dit was geen opzet haha. Ik ben nu eenmaal geen chef-kok. Daarna mochten we de roti’s zelf bakken, serveren alsook opeten. En wel samen met dahl – een heerlijke kokoscurry met oa. linzen en kurkuma.

 

Wat een smaken, dat ga ik thuis snel ook een keer maken! Dus er zat voor mij maar 1 ding op: het boek aanschaffen. Die kans werd ons geboden en die pakte ik met beide handen aan. Norman stelde voor het boek te signeren en ging graag op de foto! Wat een geweldige herinnering aan een mooie inspirerende dag.

En binnenkort ga ik snel terug naar de markthal om eens flink inkopen te doen in de aziatische supermarkt daar om te experimenteren met de gerechten uit het boek. En wie weet, misschien jij ook wel na het lezen van deze blog.

 

Enjoy 🖤

 

Tip: Je hebt nog t/m a.s. zondag 04 maart de tijd om te genieten van de heerlijke gerechten van Norman Musa. Daarna gaat hij weer terug naar London en Birmingham. Wil je hier meer informatie over, kijk dan even op deze op deze site.

 

Inspiratie: Norman Musa beschrijft in zijn boek ook diverse vegan gerechten. Ben jij steeds benieuwder geworden naar het veganisme, lees dan eens deze blog. Hierin beschrijf ik de 10 basisstappen om geleidelijk over te stappen op deze plantaardige voeding.

 

Deze blog is niet gesponsord.

Summary
Foodbloggersevent in de Markthal | koken met Chef Norman Musa
Article Name
Foodbloggersevent in de Markthal | koken met Chef Norman Musa
Author