Op 28 maart jl. was er een hotspot event voor foodbloggers in de vegan, duurzaam en biologische lunchroom Your Foodprint in Gouda. Deze nieuwe lunchroom wordt gerund door Marleen Schrijvers. Een jong meid die oorspronkelijk is begonnen met een webshop in vegan producten en dit nu heeft uitgebreid naar een lunchroom. En ik was erbij. Er waren ook twee gastsprekers die de ins & outs over veganisme deelden. Wie dit waren en wat er voor heerlijks door Marleen werd geserveerd, lees je hieronder.

| YOUR FOODPRINT – GOUDA |

Het druilerige weer in Gouda getrotseerd, stapte ik om 10.00 uur de nieuwe vegan lunchroom binnen. Een mooie plek met een frisse look. Het was al flink gezellig door de vele mede-bloggers die er aanwezig waren. Marleen stelde zich voor en haar moeder hielp in de bediening. Een lekker theetje ging er wel in op deze koude dag, maar direct was er keuzestress, want de keus aan vele verschillende, verse theetjes is groot! De smaak ‘Carpe Diem’ is een aanrader, heerlijk!

Menukaart Your Foodprint

Na een gezellig drankje, praatje en hapje met elkaar (hmmm chocolade-notentaart en wraps met ‘zalm’, gemaakt van gerookte wortel 😍) stelde Marleen de gastsprekers van deze ochtend aan ons voor.

| HERKENNING EN INSPIRATIE |

Als eerste was Nanneke Schreurs aan de beurt. Nanneke is kookboeken auteur, eigenaar van Optimal Healthy Studio in Mijdrecht, personal trainer, yoga instructeur, gezondheidstherapeut én haar nieuwe boek ‘Fit Vegan Food’ ligt vanaf 29 mei 2018 in de winkel. Wat een veelzijdige en inspirerende vrouw. Ze sprak over de inzichten in veganistische voeding en hoe dit kan bijdragen aan een meer gezond en energiek leven. En dan te bedenken dat ook zij, net als ik tot voor kort, nog niet veganistisch at. Wat kan je leven toch veranderen in korte tijd. Erg veel herkenning en inspiratie!

 

Gastsprekers

Nanneke Schreurs (links) en Janneke van der Meulen (rechts)

 

Daarna was Janneke van der Meulen aan de beurt. Deze veelzijdige bezige bij beoefend (naast vele andere sporten) topsport, namelijk roeien in het Nederlandse team. Ze behaalde meerdere (inter)nationale successen en traint ook iedere dag twee keer (behalve op rustdagen) in voorbereiding op de volgende wedstrijd. Daarbij heeft ze ook twee masters behaald en heeft ze een grote interesse in wetenschappelijke onderbouwing. Een meid met kennis van zaken dus. Daarnaast is Janneke veganistisch en schrijfster. Ze heeft deze passies gebundeld en hierdoor inmiddels twee boeken op haar naam staan:

  • #SUPERSNELHERSTEL – Voeding voor succes (2014)
  • EET WIN-WIN, wetenschappelijk onderbouwd (2017)

 

In plaats van de tijd te vullen met informatie over haarzelf en haar boek, gebruikte ze deze om ons te inspireren met informatie uit háár meest favoriete boeken. Zo is met name het boek ‘How not to die’ van Michael Greger, een favorietje.

| “DE BIJBEL VOOR VEGANISTEN” |

Zo is dit boek ook wel beter bekend. Die heb ik dan ook direct na het event aangeschaft. Misschien een schande dat ik die nog niet in huis had (maar je bent nooit te oud om te leren toch? 😇). Echter, meneer Greger (aka De goeroe onder de vegans) was mij al wel bekend, maar dan van zijn wetenschappelijke site nutritionfacts.org . Neem daar dan ook gerust zelf een kijkje om meer (wetenschappelijke) informatie op te doen over de plantaardige lifestyle. Met Janneke’s droge humor en kennis van zaken wist ze iedereen voor zich te winnen en maakt ze nieuwsgierig naar haar eigen boek.

Gedurende deze ochtend kregen wij ook diverse hapjes aangeboden, wat dacht je bijvoorbeeld van overheerlijke ‘eiersalade’ gemaakt van tofu (niet van echt te onderscheiden😍).

 

Assortiment Kazen - Your Foodprint - Gouda

Marleen, bedankt voor deze mooie, lekkere en inspirerende ochtend. En voor iedereen die graag lekker wil eten en nieuwsgierig is geworden naar dit nieuwe plantaardige pareltje in Gouda: ga snel en geniet van al het lekkers dat daar op de menukaart staat.

En mocht je daarna graag ook thuis lekker willen genieten van vegan producten, Your Foodprint helpt je uit de brand. Want naast dat het een lunchroom is, verkoopt ze dus ook vegan producten. Wat dacht je bijvoorbeeld van omelet mix, pizza’s, wijnen, plakjes kaas of wat dacht je van knakworst. Uiteraard allemaal plantaardig. Ideaal!

Snel op naar Your Foodprint dus!

 

 

Adres: Lange Tiendeweg 44, 2801 KJ Gouda. Geopend van dinsdag t/m zaterdag  van 09.30 – 17.00 uur (en op koopzondagen van 12.00 – 17.00 uur).

 

Enjoy 🖤

 

Inspiratie: Heb jij ook zin gekregen in zelfgemaakte plantaardige eiersalade, neem dan snel een kijkje op mijn paasblog waarin het recept beschreven staat.

 

Summary
Vegan hotspot event in Gouda | lunchroom Your Foodprint
Article Name
Vegan hotspot event in Gouda | lunchroom Your Foodprint
Author