Wat tof, ik ben genomineerd voor de Liebster Award! Een virtuele award die je als blogger uitreikt aan andere, liefst startende, bloggers om hen te laten weten dat je hun blogs leuk vindt en zo de persoon achter de blog beter leert kennen. De genomineerde beantwoordt zelf 11 vragen om vervolgens weer 11 vragen te bedenken voor 5 andere bloggers. Samen zorgen we er zo voor dat we elkaar allemaal beter leren kennen en we het internet een gezelliger plekje maken 💫 Wellicht had je hier nog nooit eerder van gehoord…nou schrale troost: ik, als beginnende blogger dus, ook niet 😉 Wat een leuk initiatief. Vandaag dus mijn antwoorden op 11 vragen aan By Kaar, gesteld door Giulia (van Renmeisje ). Super leuk om te merken dat mijn blog gezien wordt en uitnodigt tot het stellen van vragen aan de persoon erachter, mij dus ! Ik voel me vereerd.

 

liebster award

Hoe zou jij jezelf in 10 woorden omschrijven?

Ik ben positief, empathisch, geduldig en ongeduldig tegelijk, open en oprecht, direct, georganiseerd, humoristisch (met een tikje sarcasme) en gedreven .

Wat is jouw elevator pitch om je blog te presenteren?

Dit is de leukste blog die er is. Haha misschien iets te direct? Nee, met name op werk (ik ben stewardess voor diegene die dat nog niet weten) praten we vaak met elkaar over de maaltijden. We delen namelijk veel eetmomentjes met elkaar aan boord en de bakjes met eten die ik meeneem nodigt altijd wel uit tot gespreksstof over de voedingskeuzes die ik maak en waarom. Super leuk. Dan komt mijn elevator pitch wel eens voorbij. Ik vertel dan graag dat ik onlangs een website ben begonnen met daarop handzame plantaardige recepten die in een handomdraai op tafel kunnen staan waar je je gewoonweg een stuk lekkerder van in je vel kunt gaan voelen.

 

Logo ByKaar

 

Wat vind je zelf het allerleukste artikel van je blog?

Mijn blog bestaat nog niet zo lang dus veel artikelen staan er nog niet op. Ik vond het zelf onwijs leuk om ‘Plantaardig tijdens de feestdagen | tips & tricks’ te schrijven. Met name omdat ik op die manier graag een helpende hand kon bieden door concrete handvatten te geven aan diegene die de feestdagen als (beginnend) vegan tegemoet gingen en geen idee hadden hoe dit aan te pakken. Kwam toch die diëtist in mij weer naar boven die het liefst praktisch aan de slag gaat en anderen wil helpen om zo deze nieuwe voedingsstijl niet als belemmering te zien maar als een leuke smakelijke uitdaging aan tafel en het zo stapsgewijs eigen te maken. Het leuke van die blog is dat de beschreven tips & tricks niet enkel opgaan tijdens de feestdagen, maar eigenlijk toepasbaar zijn in elke sociale situatie.

Ik schrijf mijn blogs veelal vanuit mijn eigen interesse. Dus iets wat op dat moment speelt voor mij, waar ik tegenaan loop (of ben gelopen), hoe ik dat heb opgelost en wat de uitwerking daarvan was. Daar haal ik het meeste energie uit en dat werkt ook het beste denk ik. Als ik daar dan ook nog eens leuke reacties op krijg, geeft dat veel voldoening. met name als lezers de blog open & eerlijk vinden. Dat is waar ik veel energie uit haal! Ik weet zelf ook nog láng niet alles van deze voedingsstijl (alsook van bloggen) en met elkaar leren we hier het meeste van.

Welke tip zou je mij geven om mijn blog te verbeteren?

Jouw blog leest lekker weg en is zeer afwisselend in aanbod en onderwerpen, en dat alles heel samenhangend. Complimenten. Wat wellicht een tip voor jou zou kunnen zijn, is om een interactieve workshop (ja die biedt ze óók aan, dit veelzijdige ding) op je site te zetten. Interactie is toch het leukste dat er is. Wist je trouwens dat Giulia ook recepten op bestelling maakt? Leuke inspiratiebron.

Wat is jouw favoriete maaltijd van de dag?

Zonder twijfel is dat mijn ontbijtmomentje!

https://www.instagram.com/p/Bd18V0WA2HJ/?taken-by=by_kaar

De variaties zijn eindeloos. Met mijn ontbijtrecepten is mijn passie en enthousiasme voor Instagram en mijn eigen website begonnen. Van daaruit ben ik steeds meer gaan experimenteren met gerechten. Aantrekkelijk uitziend eten is daarbij voor mij altijd leidend geweest. Ik geloof echt dat eten beter smaakt en uitnodigt tot eten in alle rust, als het er goed en aantrekkelijk uitziet. Je zal op mijn site dan ook veel recepten zien waar je veelal de meeste onderdelen van het gerecht nog kunt zien.

 

Wat is jouw belangrijkste reden om bewuster met je voeding om te gaan?

Ik ben altijd al geïnteresseerd in voeding geweest. Ik heb ook de opleiding Voeding & Diëtetiek gedaan en als diëtist gewerkt. Die opleiding ben ik gestart vanuit het oogpunt dat ik het heel interessant vind wat de uitwerking van voeding op je lichaam is en dat door voeding grote gezondheidsresultaten kunnen worden behaald. Met mijn huidige overtuiging dat clean eating met gebruik van plantaardige voeding zijn weerslag heeft op je hormoonhuishouding en je huid, kan ik toch wel zeggen dat de belangrijkste beweegreden om bewust met voeding om te gaan is omdat ik het leuk vind en mij er domweg lekkerder bij voel.

 

Wat mag er echt niet ontbreken in jouw keuken?

Mijn blender! Ik ben een onwijze soep- en smoothie fan (als je dat nog niet wist😅 ) en mijn blender is daarbij echt onmisbaar. Heerlijke smoothies met fruit en ja ook met groente alsook felgekleurde lekkere healthy soepjes als lunch of diner.

 

Soep in 15 minuten | met broccoli, tempeh en zongedroogde tomaatjes

 

Ben jij meer een avondmens of meer een ochtendmens?

Ik ben sowieso een avondmens. Altijd al geweest. Vroeger had ik ook serieus last van een ochtendhumeur. Dat kan ik nu als volwassene aardig onderdrukken 😇. Maar de ochtenden blijven niet mijn favoriet. Ik merk gewoon dat ik er pas echt ‘ben’ als de ochtend al bijna voorbij is. ‘S avonds heb ik over het algemeen veel meer energie, zit ik boordevol ideeën en krijg ik vooral ook zin om dingen aan te pakken. Mijn meeste blogs schrijf ik dan ook in, jawel, de avond.

Wat is jouw favoriete sport?

Mijn sport drive varieert nogal. De ene keer ben ik enthousiast over hardlopen, dan heb ik weer een periode waarin ik ga boksen en er is zelfs een lange periode geweest dat ik een golfsurf-fan was. Maar van alles denk ik dat ik toch het meeste heb met lopen. Hard, langzaam, zon, regen…maakt mij niets uit. Ik ga graag te voet naar de stad of naar vrienden. Een uurtje heen en weer, geen probleem. Heerlijk om je gedachten op een rijtje te zetten en je hebt gelijk je beweging. De duinen zijn mijn favo plekje om te (hard)lopen. Heerlijk, mooi en een geweldige luxe dat dat mijn ‘achtertuin’ is. Met hardlopen moet ik wel echt in een soort flow zitten, dan loop ik met gemak én plezier 10 km in een uur. Maar er gaan ook weken voorbij dat dit niet gebeurd.

hardlopen dor de duinen

 

Hoog op mijn to-sport lijstje staat yoga. Dit lijkt mij echt dé sport bij uitstek voor mij. Een moment van rust in alle drukte waarin je op een bewuste manier bezig bent met je lichaam en je gedachte op nul kan zetten. Heerlijk lijkt me dat. Tips voor een goede yoga studio in Den Haag zijn dan ook meer dan welkom🙏.

In welk seizoen bloei jij helemaal op?

Ik ben echt gek op de zon en het strand, ik ben er zelfs speciaal voor naartoe verhuisd. Ook de herfst vind ik geweldig, maar dan met name om lekker te rennen door de duinen zonder dat het te heet is. Maar ook omdat het dan eerder donker wordt, en je zonder schuldgevoel mag opkrullen op de bank zonder iets te hoeven. Heerlijk ! Dus ik kies eind zomer – begin herft. Dus laten we mijn favo seizoen omdopen tot ‘Zorfst’ 😉)

Welke vraag zou je mij willen stellen?

Oh jeetje welke vraag niet. Dan ga ik toch voor: ‘Hoe hou je je drive voor het rennen vast keer op keer, en dat zonder blessures?’ De sport hebben we gemeen met elkaar en dit is iets waar ik nogal eens op vastloop😉.

 

Thanks

Super leuke vragen Giulia en dank je voor de nominatie voor de Liebster Award! Super leuk om even stil te staan bij waar ik op dit moment in mijn leven sta, waar ik naartoe wil maar ook vooral hoe ik hier zo ben gekomen. Voeding zal altijd groot deel uitmaken van mijn leven en hoop iedereen hier nog lang mee te inspireren.

Maar genoeg over mij. Nu is het tijd om 5 andere bloggers te nomineren! Dit vind ik echt een super leuk onderdeel van deze Award, want nu krijg ik de kans om een aantal inspirerende mensen beter te leren kennen en hierdoor aan jullie voor te stellen.

Genomineerden

Ik nomineer hierbij de volgende 5 aanstormende talenten voor de Liebster Award. So guys, meet :

 

Bij deze de 11 vragen die ik aan jullie stel:

 • Hoe zou jij jezelf omschrijven?
 • Wat heeft je gemotiveerd om een blog te beginnen?
 • Waar haal jij je inspiratie vandaan?
 • Wat vind je lastig in je blog?
 • Welk recept van mijn site lijkt je lekker om zélf eens te maken?
 • Wat is voor jou een echt genietmomentje?
 • Wat doe je naast het bloggen?
 • Welke tip zou je mij geven om mijn blog te verbeteren?
 • Heb je een lievelingsrecept, zo ja welke?
 • Wat is jouw grootste blunder in de keuken?
 • Wat hoop je over 1 jaar met je blog bereikt te hebben?

Ik ben enorm benieuwd naar jullie antwoorden!

Regelgeving Liebster Award

Ten slotte even de regels die verbonden zijn aan de Liebster Award:

 • Bedank de persoon die jou heeft genomineerd;
 • Post een link naar zijn of haar blog;
 • Zet een foto van de award op je blog;
 • Beantwoord de vragen van de persoon die jou heeft genomineerd;
 • Nomineer 5 tot 11 blogs;
 • Bedenk 11 nieuwe vragen voor de bloggers die je zelf nomineert;
 • Informeer de bloggers die je zelf hebt genomineerd en bezorg hen de link van je eigen blogpost;
 • Kopieer deze regels in je eigen blogpost.

 

Heel veel plezier. Met elkaar en door elkaar op naar een leuker plekje op internet.

Enjoy ! 🖤

Summary
Liebster Award | 11 vragen aan By Kaar
Article Name
Liebster Award | 11 vragen aan By Kaar
Author