pindakaas

Al jaren ben ik groot fan van pindakaas! Je kunt me ervoor wakker maken en dat zegt heel wat 😉  Het liefst gesmeerd op een verse, bruine boterham met plakjes banaan er bovenop…hmmm. Maar omdat ik steeds meer ben gaan letten op de ingrediënten van producten uit de winkel, vond ik het een steeds leukere uitdaging om producten gewoon zelf te maken. Experimenteren in de keuken dus!

| food made from scratch |

En ohmy..ik was dan ook onwijs trots toen dit gelukt was. Mijn eigen zelfgemaakte pindakaas: dat is toch fan-tas-tisch en zo makkelijk !

Het fijnste van dit alles is dat dit smeerseltje geen toevoegingen bevat, dus gewoon puur natuur. Alles wat je nodig hebt is, jawel, één ingrediënt: Pinda’s. Dat is nog eens wat je noemt: P E A N U T S 🙂

Gelukkig komen er tegenwoordig steeds meer fijne producten in de winkel die ook zo min mogelijk toevoegingen bevatten, maar dan nóg vind ik het het leukste als ik weet dat ik het zelf ook kan maken.

Je eigen product gemaakt met liefde. Want tsja, die liefde..die kan jij er alleen in stoppen. Zeg nou zelf, dat smaakt toch veel beter? 🙂

 

X | SPREAD THE LOVE | X

pindakaas

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten

Doppinda’s      | 500 gr

Voor 350 ml pindakaas heb je 500 gr ongepelde pinda’s nodig.

Je kan voor het gemak ook kiezen voor een zak gepelde (ongezouten, ongebrande) pinda’s.

 

DIY | pindakaas

Pak een grote kom en dop hierin alle pinda’s. Nadat je deze pinda’s hebt gedopt (meditatief haha), leg je ze op een bakplaat. Plaats de bakplaat met de pinda’s in de oven voor 30 minuten op 180 graden. Hierdoor komen de oliën vrij. Wanneer je hebt gekozen voor de voorgepelde pinda’s, kun je deze uiteraard al direct op de bakplaat leggen en in de oven plaatsen.

 

Na 30 minuten haal je de pinda’s uit de oven en mogen ze (in meerdere delen) in de keukenmachine. Laat dit rustig draaien totdat alle oliën zijn vrijgekomen en er een glad geheel ontstaat. Voor een extra glad resultaat, is het daarom aan te raden de pinda’s in meerdere delen te mixen. Nu is je zelfgemaakte pindakaas klaar. Pak een (wek)potje – ik bewaar zelf altijd alle potjes die ik ooit heb gekocht zoals olijvenpotjes – en vul deze met de zelfgemaakte pindakaas.

Je kunt hier heerlijk zelf van genieten of het cadeau doen. Enjoy 🖤

 

Variatietip: Geef je pindakaas een herfstige twist door er een theelepel kaneel aan toe te voegen.

Wist je dat je pindakaas ook heerlijk in je ontbijt kunt verwerken, klik hier voor een klassieke combi !

Summary
recipe image
Recipe Name
Pindakaas | zelfgemaakt
Published On
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)