Wat blijft dit toch een fantastische snack. Ik ben deze snack lange tijd eigenlijk vergeten, gewoonweg omdat ik het nooit meer kocht (jaja, dat kocht ik altijd kant-en-klaar…zó lang geleden dus alweer). Maar toen ik laatst naar de bioscoop ging en de geur van popcorn rook, dacht ik direct: dit zou ik toch ook zélf kunnen maken?

Ik ben waarschijnlijk spuit 11 hierin, want dit is echt niet normaal makkelijk om zelf te maken. Popcorn in een handomdraai én het mooie is : je kunt het aanpassen aan je eigen smaak.

Zo had ik dus laatst een keer ‘s middags een onwijze craving naar een zoute snack en zag de popcorn in mijn kast liggen. En zo ging ik aan de slag. Olie in de pan, popcorn erin en tot slot op smaak brengen met kruiden. Veel meer hoefde er volgens mij niet te gebeuren. Kon het dan echt zó makkelijk zijn?

En jawel hoor, de ene ‘corn’ na de andere ‘popte’ open (alleen al hiervan werd ik blij !) en al vrij snel had ik de kom met mijn spicy snack op schoot. Laag in calorieën, relatief gezond (als je het vergelijkt met een zak chips) en super lekker !

Ga jij het binnenkort ook proberen ? Ik in ieder geval weer wel. Kan niet wachten om andere smaken uit te gaan proberen !

 

☁ | MAKE IT POP | ☁

 

popcorn met kerriesmaak

 

Ingrediënten
  • Popcorn |2 el
  • Kokosolie | 1 el
  • Kerriepoeder | 1 tl
  • Kurkuma |1 tl
  • Peper en zout naar smaak

 

DIY | popcorn met kerriesmaak

Verhit de olie in de pan. Doe vervolgens de popcorn erin. Zet het vuur niet te hoog, anders loop je het risico dat het gaat aanbranden. Heel belangrijk: doe een deksel op de pan, anders heb je confetti van popcorn door je hele keuken 😉

De warmte van het vuur gaat nu zijn werk doen. De popcorn gaat daardoor vanzelf ‘poppen’. Je weet dat de popcorn klaar is zodra er langer dan 5 seconden tussen elke ‘pop’ zit. Doe de deksel van de pan. Voeg tot slot de peper, kurkuma, kerriepoeder en zout toe. En klaar is je spicy snack !

Enjoy 🖤

Summary
recipe image
Recipe Name
popcorn met kerriesmaak
Published On
Total Time