Pannenkoeken ! Dat is toch wel het meest grote feestontbijt dat je maar kunt bedenken, toch? Ik ben in ieder geval fan. Nou ja, dat wás ik. Want pannenkoeken zonder ei…was dat eigenlijk wel mogelijk? Ik denk namelijk dat het vervangen van ei toch wel één van mijn grootste struggles is sinds ik volledig ben overgegaan naar een vegan lifestyle. Want enkel meel met melk, en dan de plantaardige variant, dat werd maar een gek papperig zooitje. Laat staan dat ik ze in hun geheel omgedraaid kreeg in de pan. ‘Scrammbled pancakes’ tot gevolg.

Na een aantal pogingen had ik het domweg opgegeven en bedacht ‘dan maar geen pannenkoeken meer’. MAAR HALLO ! Dáár ben ik niet zo oud voor geworden 😉 Daarom wil ik Lisa goes Vegan onwijs bedanken voor de inspiratie die ze mij gaf. Want met haar verhoudingen in het recept voor vegan pannenkoeken lukte het wel, zonder gedoe en vol smaak !

Dus eerlijk is eerlijk, alle credits gaan naar haar. Maar ik wilde jullie absoluut dit pareltje niet onthouden. Dus hierbij mijn versie van de pannenkoeken die ik een eigen twist heb gegeven door het gebruik van kokos, lijnzaad (Jeeh, want vezels en rijk aan omega 3), speculaaskruiden (comfortfeeling ten top) en warm fruit als topping. Hmm…….vanaf nu dus weer volop feest in de keuken ! 😍

 

| PANCAKE PARTY |

vegan pannenkoeken

Ingrediënten

Geschikt voor 5 kleine pannenkoekjes (zie foto) of 2-3 grote.

  • Speltmeel/bloem | 75 gr
  • Plantaardige melk, zoals amandel | 225 ml
  • Lijnzaad | 1 tl
  • Bakpoeder | 1 tl
  • Kokosolie | 1 el
  • Banaan, in plakjes | 1 stuks
  • Blauwe bessen | 25 gr
  • Cranberries | 25 gr

 

DIY | vegan pannenkoeken

Doe de speltbloem/meel in een kom en roer met een garde de melk erdoorheen. Voeg daarna het lijnzaad toe en het bakpoeder. Zorg er hierbij voor dat er geen klontjes in zitten. Tip: wrijf het bakpoeder even fijn met je vingers voordat je het toevoegt.

Verhit nu de olie in de pan. Doe daarna wat beslag in de pan en laat dit op middelhoog vuur langzaam bakken. Draai het pannenkoekje om en bak ook de andere kant nog even kort aan. Als alle pannenkoekjes gebakken zijn kan je het toppen met het verse fruit en de kokos. Ik vind het zelf éxtra lekker als ik het fruit nog even warm maak in de pan.

vegan pannenkoeken met Bous

Meet my cat Bous ☝ denk dat ze best jaloers is op dit baksel!

 

Enjoy 🖤

 

Variatie: Zin in een andere topping op je pannenkoek? Probeer dan eens deze compote ! En met een beetje geluk kan je dan een paar dagen vooruit met deze voorraad.

 

Deze blog is niet gesponsord.

Summary
recipe image
Recipe Name
Pannenkoeken zonder ei | vegan en super lekker
Published On
Total Time